torstai 27. elokuuta 2015

TOP 5: New York, New York

New Yorkiin ei koskaan kyllästy - You can't never be tired of New York

You can go there any time of the year. Everybody finds something interesting in New York - the city that never sleeps. We have been there several times and you allways want to go there again. Here are my New York tips and best memories.


Sinne voi mennä minä vuodenaikana tahansa. Siellä on kaikille kaikkea. New York on todella kaupunki, joka ei koskaan nuku.

Olemme siellä muutamaan kertaan käyneet ja uutta matkaa tekisi mieli jo suunnittella.
Parhaat kokemuksini, vinkkini ja muistoni ovat seuraavista asioista:

1. Ruoka - mitä vain haluat! Food - you get what you want!

Mitä vain haluat - sitä New Yorkista löytyy. Oma suuri suosikkini on SushiSamba ravintola. Loistava palvelu, upeaa ruokaa ja todellinen kokonaisvaltainen elämys kaikille aisteille. Niin onhan siellä kuvattu Sex and City jaksokin. Kannattaa varata etukäteen, jotta varmistaa pödän. Kiva baaritila - jonne kannattaa mennä hiukan etukäteen ottamaan drinkit ja katselemaan ihmisiä.
My best memories are from SushiSamba restaurant. Even Carrie from Sex and City went there :)
SushiSamba West Village, 87 Seventh Avenue South, New York.
Tel: 212.691.7885 tai voit myös tehdä online varauksen.
2. Ostokset Shopping

Kaikkille löytyy jotain ostettavaa. Hintataso on hyvä suurimmassa osassa tuotteista verrattuna Suomeen. Itse yleensä ostan kosmetiikkaa, vaatteita, kenkiä, laukkuja, urheilutuotteita ja luxusbrändejä. Löytyy pikkukaupoista valtaviin tavarataloihin ja outlet keskuksiin. Olemme pitäneet eniten Prenium Outletista. Laatu tavaraa, siistiä ja kivat ravintolat. Hyvin menee koko päivä shoppaillessa. Niin ja tietysti Apple Store New Yorkissa - on se jo tilanakin niin upea.
http://www.apple.com/retail/fifthavenue/
Tietysti New Yorkissa tulee käytyä aina myös Sephoran kosmetiikkaliikkeissä, Bloomingdale's ja Macy's tavarataloissa, Victoria's Secret liikkeissä sekä eri urheiluketjujen kaupoissa.
I allways visit some Outlet, department stores Bloomingdale's and Macy's, Victoria's Secrets shops, Sephora cosmetic and some sportshops.3. Kulttuuri Culture 

Musiikkia, teatteria, tanssia, taidetta - mitä vain mielesi tekee. Sitä löytyy New Yorkista.
Broadwaylla on aina tarjolla laatuteatteria. Pidämme musikaaleista, joten niitä on nähty. Tähänastinen suosikki on upea Memphis-musikaali.
There are so much to see in New York - I like best musicals and art galleries. Memphis is my favorite musical - so far.

picture from Memphis brochure  


4. Urheilu Sport

Vaikka et olisi suuri urheilun seuraaja, niin New Yorkissa kannattavaa käydä esim. jääkiekko-ottelussa tai koripallo-ottelussa. Urheilutilaisuudet ovat niin paljon enemmän kuin urheilua. Ne ovat varsinainen TAPAHTUMA ja jos urheilu ei kiinnosta niin katsele ihmisiä. New Yorkissa voi mennä katsomaan vaikkapa baseballia (Yankees ja Mets), koripalloa (Knicks ja Nets), amerikkalaista jalkapalloa (Giants ja Jets) sekä jääkiekkoa (Rangers, Devils ja Islanders).
Even if you are not a sport person- you should visit some sport event. The are so much more than sport. I prefer ice-hockey games. There are so entertaining.5. Museot ja muistomerkit Museum

Metropolitan Museum of Art (Met) ja American Museum of Natural History ovat minun suosikkini. Vaikka niissä olisi käynyt useammankin kerran, niin laajuudesta johtuen aina löytyy uutta mielenkiintoista nähtävää. Ja löytyyhän Nykistä myös Madame Tussaudin vahakabinetti, josta löytyy jokaiselle jotain.
I often try to visit some new museum every time I'm in New York, but the alltime favorites are Met and American Museum of Natural History.

6. Hotels, apartments - where to go?

That's should be another blog, because there is so much options. Majoitus New Yorkissa vaatii jo uuden blogin - sillä vaihtoehtoja on niin paljon - tyyli, paikka, kukkaro etc.Some links:
www.premiumoutlets.com/
www.broadway.com/
http://sushisamba.com/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti