perjantai 21. elokuuta 2015

TOP 4: Sailing in Croatia – Purjeveneellä Kroatiassa


Vuodeksi Kroatiaan - Sailing to Croatia for one year - that was the plan

Sailing to Croatia

We love the relax feeling of Croatia


Nelisen vuotta sitten purjeveneemme oli ollut jo reilun 10 vuotta Kreikassa hiukan eri paikoissa mm. Kreetalla, Patmoksella ja Lefkaksella. Sekä muutaman kesän myös Turkissa Marmariksessa ja Istanbulin lähellä Pendikissä. Monet purjehtijatuttavamme kehuivat kovasti Kroatiaa ja niin päätimme lähteä vuodeksi tutustumaan Kroatiaan.

Tulimme neljä vuotta sitten Dubrovnikin kautta Splitin lähettyville Kastelaan.  Ja nyt olemme niin ihastuneita Kroatiaan, että vuosi on muuttumassa ilmeisesti ikuisuudeksi…

About four years ago we decided to take a one year long visit to Croatia with our sailing boat. We had at that time been sailing in Greece, Turkey and Italy over ten years. That one year has now taken four and we have no plans to leave Croatia.

First 1,5 year we sailed in Middle-Croatia between Zadar and Split. We visited many fantastic places and wonderful islands.
Now we have our base in ACI Marina Dubrovnik, which we like very much. Everything is working, people are very nice, there have lot of service in the area and the place is so beautiful. 
And it isn’t too big – just perfect for us. 

ACI Marina Dubrovnik


From there we have visited area between Makarska to Kotor, Montenegro. And of course those many islands nearby. Our big favorite place is Okulkje in Mljet. We have a friend there - Pero and his wife Elena, who always cooks us wonderful food – lamb under the bell. If you have opportunity – make a visit there.


Okulkje

Pero

Peros and Elenas Lampalo - take a visit


Ensimmäisen puolitoista vuotta seilasimme Keski-Krotiassa Zadarin ja Splitin välillä – tutustuen mm. seuraaviin ihaniin paikkoihin Zadar, Kornatin luonnopuistoalue monine saarineen, Vodice, Primosten, Trogir, Splitin alue sekä Bolin ja Hvarin saaret.  

Primosten Pyhän Marian juhlailtana


Sen jälkeen tukikohtana on ollut Dubrovnikin ACI-marina, josta meillä on pelkkää hyvää sanottavaa. Kaunis paikka, hyvät ja monipuoliset palvelut, ihanat ihmiset sekä paikkana se ei ole liian iso – vaan juuri meille sopiva.

Sieltä olemme kahden ja puolen vuoden aikana vierailleen mm. Makarskan alueella, Hvarin, Mljetin ja Korculan saarilla sekä Peljesacin niemimaalla. Sekä tietysti Dubrovnikin lähialueella ja saarilla – erityisesti täytyy mainita meidät valloittanut Sipan.  

Korcula


Dubrovnikista olemme myös tehneet purjehdusretkiä useaankin otteeseen Montenegroon pysähtyen mm. Herceg-Novissa ja Kotorissa.

On our way to Kotor, Montenegro


Sen lisäksi olemme tehneet Dubrovnikista useita autoretkiä naapurimaihin Bosnia-Herzegovinaan, Montenegroon, Albaniaan, Kosovoon ja Makedoniaan.

Skopje, Macedonia


Miksi siis vuosi vaihtui ikuisuuteen? 
Kauniit maisemat, kirkkaat vedet, hyvä ruoka, ystävälliset ihmiset, lyhyet välimatkat huikeiden purjehduskohteiden välillä ja hyvät marinat loistavine palveluineen ovat meidät hurmanneet. Hintatasokin on kohtuullinen. Marinat ovat kalliinpuoleisia, mutta rahalle saa vastinetta marinoiden laajojen palveluiden kautta. Ja kaikki toimii – se viehättää meitä.

Siksi <3 Kroatia <3That’s why <3 Croatia <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti