tiistai 6. lokakuuta 2015

Blogihaaste: 10 Matkakuvaa vol. 2 – minun kuvani

Journey Diary-blogilla oli kiva haaste, johon nyt tartuin.


Hän kirjotti: ”Yksittäiset kivat ja itselle tärkeät otokset jäävät usein arkistojen kätköihin ihan vaan sen takia, kun niiden ympärille ei saa rakennettua kokonaista postausta.
Kerro pari sanaa kuvasta tai anna kuvan puhua puolestaan! Haasteen tarkemmat ohjeet löydät alhaalta.”

Tässä minun vastaukseni Journey Diaryn haasteeseen:

1. Kuva täydellisestä hetkestä 
Niitä täydellisä hetkiä on niin paljon - kaikista ei tietenkään kuvia. Tässä muutamia täydellisen hetken kuvia. 
Ensimmäinen kuva on Pomenasta, Kroatiasta. Tulimme täydellisen purjehduspäivän jälkeen Mljetin Pomenaan. Laitoimme veneen kiinni ravintolan viereen. Lasiin kaadoimme gin tonicit ja nautimme lämpöisen päivän viipyvästä tunteesta ihollamme. Ja juuri silloin aurinko alkoi laskea. 
Toinen kuva on keväiseltä Caprin matkalta. Veneemme lipui hitaasti kauniissa auringon paisteessa ns. Rakastavaisten kallion läpi. Ilma oli tänynnä keväisen Italian kukkien tuoksua ja meri tuoksui suolalle ja auringolle. 
Kolmas kuva on parin vuoden takaa Los Angelesin matkalta. Olimme olleet matkassa jo 9 päivää ja toiseksi viimeisenä päivänä vietimme päivää Santa Monica beachillä. Takana oli huikea ihana matka yhdessä tyttärien kanssa, jonka aikana olimme nähneet Los Angelisin seutuja monelta kantilta. Väsyneet jalat (olimme kävelleet todella paljon) saattoi upottaa lämpimään hiekkaan uintiretken jälkeen. 

2. Perinteinen turistikuvaTässä muutamia perinteisiä "turisti"kuvia. Ensimmäinen Berliinistä Checkpoint Charlielta ja toinen Tukholman vanhasta kaupungista. 


3. Kuva mahdollisimman kaukaa 

Mahdollisimman kaukaa kilometreiltä mitattuna oli matkamme Los Angelesiin. 
Mahdollisimman kaukana omasta arjesta oli matka Naisten Pankin mukana pari vuotta sitten Ugandaan, vaikka kilometrejä ei niin paljon tullutkaan. 
Kahden vuoden aikana ei tuo matka Ugandaan ole vieläkään lähtenyt pois sydämestäni. Niin kiitollinen, että pääsin sille matkalle. 

4. Suurkaupungin sykettä 

Suurkaupunki minulle on nyt ja aina New York. 


5. Zzz – matkustaminen väsyttää

Matkalla tärkeä asia on hyvä sänky. Silloin matkustamisestakin saa paremmin kaiken irti. Tässä Tukholman matkalla Viking Gracen upea hytti. 


6. Auringonlasku

Dubrovnik, Kroatia - no words


7. Herkuttelu olennaisena osana reissuja

Rakastan matkustamista ja rakastan hyvää ruokaa. Ja mikä parempaa - ne ovat täydellisiä keskenään. Mikä onkaan parempi tapa tutustua paikan kulttuuriin, kuin ruoan ja ravintoloiden kautta. 

Tässä ensimmäisessä kuvassa New York, SambaSushi ravintola.
Toisessa kuvassa kroatialaista herkkua Lamb under the Bell, Okulkje, Mljet. 
Kolmannessa herkkuja Roomasta - tiramisua. 8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys


Sinänsä nähtävyys ei ollut pettymys, vaan se että siellä oli korjaustyöt kesken ja ihailu jäi vaillinaiseksi. Onneksi tämä on nähty omana, täydellisenä itsenään toisella kertaa. 9. ”Teen mitä vain hyvän otoksen eteen” –kuva

Kiivetään tuolle kirkolle - sieltä on hienot näkymät. Ja pois tullaan toista kautta. 

Niin sitä ensin kivutaan puoli tuntia ylös pieniä rappusia. Se meni ihan hienosti, mutta pois tullessa polku loppui ja loppumatka rämmitttiin pitkin oliivilehtoja, kroatialaisia hedelmäpuutarhoja, vesi- ja aitaesteitä ja ihmettelevien kroatialaisten puutarhan läpi vaeltavia turisteja :)


10. Kuva roadtripiltä

Roadtrippeja on harrastettu. 
Ensimmäiset kuvat ovat matkalta Kroatia - Bosnia-Herzegovina - Albania - Kosovo - Makedonia ja takaisin. 

Viimeinen kuva viime keväiseltä Italian roundtripilta. Bari - Paestum - Salerno - Amalfi - Sorrento - Capri - Pompei - Potenza - Altamura - Bari. 


OHJEET HAASTEESEEN - Tule mukaan!
1.  Haasteeseen saa tarttua vapaasti, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Journey Diary -matkablogin (linkki tähän postaukseen).
2. Linkitä vastauksesi tämän Journey Diaryn postauksen kommenttikenttään, jotta hän saa koottua haastepostaukset yhteen linkiksi/vinkiksi.
3. Voit halutessasi haastaa useammankin bloggaajan tai vaihtoehtoisesti olla haastamatta ketään.
4. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti, ei tarvitse jäädä odottelemaan, että joku sinut haastaisi.1 kommentti: